RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Реал - Ліверпуль: ексклюзивний прогноз Шевченка на фінал Ліги чемпіонів

Посол фіналу Ліги чемпіонів в Києві і головний тренер збірної України Андрій Шевченко в бліц-інтерв'ю "Апострофу" поділився своїм прогнозом на матч "Реал" - "Ліверпуль", а також розповів про значення цього фіналу для Києва і України.

РЕАЛ - ЛІВЕРПУЛЬ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

- До київського фіналу Ліги чемпіонів залишилися лічені дні. На чиєму боці будуть ваші симпатії в фіналі і кого вважаєте фаворитом матчу?

- Я не буду говорити про свої симпатії. Скажу, що я знаю, що дуже багато киян хотіли бачити у фіналі саме "Реал" Мадрид. У цьому клубі зібрані зірки футболу, і склад команди можна назвати легендарним. Побачити вживу таких знаменитих гравців - безумовно, мрія будь-якого вболівальника. Тим більше у вирішальному матчі. Але це зовсім не означає, що стадіон в Києві буде вболівати за "Реал". Зараз половина Європи симпатизує команді Юргена Клоппа, "Ліверпуль" зробив хорошу роботу в цьому сезоні, гравці показали великий прогрес. Мо Саллах розкрив себе в новій команді, він реально претендує на "Золотий М'яч". І симпатії українців теж багато в чому на боці англійців. Як не дивно, два клуби-фіналісти схожі між собою, і буде дуже цікаво подивитися на тактичне протистояння Зідана і Клоппа. Переможе той, хто краще підготується до суперника.

- Ви були безпосереднім учасником одного з найдраматичніших фіналів в історії Ліги чемпіонів "Мілан" - "Ліверпуль". Як ви думаєте, чи здатний нинішній "Ліверпуль" повторити подібний футбольний подвиг?

- "Ліверпуль" проводить, на мій погляд, сезон дуже схожий на той, що був тоді, майже 10 років тому. І знову "Ліверпуль" не можна назвати фаворитом фіналу, як це було тоді, коли "Мілан" був на загальну думку головним претендентом на перемогу. Але в фіналі, коли ставки такі високі, і другого шансу виправити все немає, бувають будь-які результати. Обидва тренери показали, що готові проявити гнучкість, готові до моментальним радикальних рішень. Ну і не варто забувати, що в фіналі зустрічаються дві найтитулованіші команди, багаторазові володарі трофею. Результат такої гри передбачити дуже складно.

- Що взагалі для України і Києва означає проведення фіналу Ліги чемпіонів? Які дивіденди від фіналу отримає столиця України?

- Безумовно, проведення фіналу в Києві має величезне значення для іміджу міста та нашої країни в цілому. Ми хочемо показати всім, що Україна конкурентоспроможна у світовому співтоваристві. Такі заходи - частина резюме нашої країни, це візитна картка. Крім того, це футбольний промоушн, уявлення про Україну, як про футбольну країну, складається з таких модулів, як проведення фіналів великих турнірів, успіхи клубів на міжнародній арені, рівень національної збірної.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що відомий журналіст розкритикував суддівство Ліги чемпіонів.