RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Кричущі помилки: відомий журналіст розкритикував суддівство Ліги чемпіонів

Колишній член виконкому ФФУ, головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков розкритикував суддівство матчів Ліги чемпіонів.

РЕАЛ - ЛІВЕРПУЛЬ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

Про помилки арбітрів Франков висловився в інтерв'ю "Апострофу".

"Кошмар. У мене таке враження, що рішення IFAB, тобто комісії за правилами футболу, про те, що відеоповтори узаконені, просто-напросто розслабило арбітрів, і вони почали працювати гірше. Вони відчувають за спиною цю могутню підпору, адже можна перевірити, був пенальті чи ні, був гол чи ні, був офсайд чи ні. І навіть коли відеоповтори ще не впроваджені, як в нинішній Лізі чемпіонів, вони вже...

Розумієте, судили досвідчені арбітри. Наприклад, на матчі "Реал" - "Баварія" працював турецький арбітр Джюнейт Чакир, який славиться своєю непідкупністю, жорсткістю рішень. Як можна було поставити пенальті, коли Марсело зіграв рукою після подачі Кімміха (в матчі-відповіді за рахунку 2:2, - "Апостроф")? Я, чесно кажучи, вважав це знущанням. Причому він все це прекрасно бачив. Можна посилатися на що завгодно, наприклад, невелику відстань між гравцем, який бив, і іншим гравцем, але підставлена рука - це пенальті.

Та ж історія в матчі "Рома" - "Ліверпуль". Якщо не помиляюся, на 66-й хвилині матчу за рахунку 2:2 стався епізод, коли після удару Шика рукою грає Трент Александер-Арнольд. Це червона картка і пенальті. Вистачило б "Ромі" півгодини, щоб ліквідувати перевагу англійців в 3 м'ячі? Я не знаю. Але це пенальті", - зазначив Франков.

"І ми бачимо такі кричущі результативні помилки. Причому я розповів далеко не про всі епізоди. Ми можемо повернутися до історичного матчу "Реал" - "Ювентус", який нескоро зітреться з пам'яті уболівальників, і посперечаємось на тему, чи був там пенальті взагалі, чи повинен був англійський арбітр Майкл Олівер цей пенальті ставити (епізод на останній хвилині матчу "Реал" - "Ювентус", коли суддя призначив пенальті за спірний фол проти Лукаса Васкеса, - "Апостроф").

Але саме в півфіналах відбулися такі кричущі помилки. Я не уявляю, як арбітри їх можуть виправдати. Тим більше, у арбітрів абсолютно загадкова обітниця мовчання: вони ніколи не коментують свої рішення. А було б добре пояснити, що вони взагалі створили. Тим більше, навіть сам Марсело визнає, що він зіграв рукою", - додав Франков.

Більше читайте на "Апострофі": Україна обганяє Росію за сумою футбольних досягнень, а куди далі? - відомий журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в "Ліверпулі" розповіли про настрій на фінал Ліги чемпіонів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Спорт Тема: Футбол
Теги: