RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Свічку не тримав: відомий український футболіст дивно висловився про російську агресію в Україні

Півзахисник "Олімпіка" Олексій Гай висловив свою думку про російську агресію в Україні.

Слова Гая наводить Tribuna.com.

"Чи є агресія Росії щодо України? Як же вам дипломатично відповісти... Я був у Росії і не побачив, що люди хочуть знищити Україну або подіяти, щоб у нас все було погано. Це я так все бачив і спілкувався з людьми. Можливо, я не з тими людьми спілкувався. На верху інші розмови і погляди. Не можу я сказати, що Росія - агресор. Свічку не тримав, як то кажуть. Хто, коли і що нам приніс, не бачив", - сказав Гай.

"Думаю, Україна може закінчити війну. У кожного є можливості. Як би ми не хотіли не дивитися в минуле - це неприємно і боляче. Але знайти компроміс і вирішити цю проблему мирно в силах України. Є купа варіантів. Мені важко сказати, як це зробити. Не я розв'язував цю історію, не мені її закінчувати. Вихід може бути тільки один - припинити війну, щоб не гинули люди як з одного, так і з іншого боку. А як воно буде - в складі України Донбас чи не в складі, це вже відходить на другий план", - також зазначив футболіст.

"З останнього, що я читав - наглядачі ОБСЄ сказали, що російських військових там не помітили. Ми просто пішаки, якими красиво керують. Проходять такі ігри, що нам навіть і не снилося. Ні в яких підручниках про таке не пишуть. Дивлячись на телевізор або читаючи в інтернеті, важко розібратися в тому, що там дійсно відбувається. Побувавши в Донецьку, ви будете по-іншому сприймати ситуацію", - додав Гай.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що бійці ВСУ яскраво підтримали "Динамо" на кордоні лінії фронту.