RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні затримали футболіста з Криму: названа причина

В кінці 2018 року в Херсоні співробітники міського військкомату на вулиці затримали хлопця і повели його до військкомату для проходження медичного огляду. Затриманим виявився 20-річний футболіст з окупованого Криму, який приїхав в Херсон, щоб влаштуватися в місцевий клуб "Кристал" або "Таврію".

Про це розповів представник Уповноваженого з дотримання прав людини в АР Крим і Севастополі Ісмаїл Халіков в програмі "Кримська зона" на радіо "Куреш".

"Кримчани ніколи не скаржаться, і держслужбовці постійно цим користуються. Нещодавно був випадок, коли хлопець 20-ти років в 8:00 ранку йшов в магазин АТБ в Херсоні. До нього підійшли двоє людей і запитали, скільки йому років, звідки він і служив чи в армії. Він відповів, що йому 20 років, в армії не служив і приїхав з Криму. Вони взяли його під руки, посадили в машину і закрили в ній ", - заявив Халіков.

У військкоматі хлопець пройшов тільки стоматолога і окуліста, а укладення інших лікарів йому поставили автоматом. Після цього працівники військкомату вирушили в магазин, і в цей час хлопець подзвонив додому і повідомив про подію матері.

За словами Халикова, він знайшов молоду людину на обласному розподільному пункті, де його вже збиралися відправити в армію.

"Я питаю працівників військкомату:" Як ви зрозуміли, що це Іванов, наприклад? ". А вони кажуть:" З його слів ". У нього ні паспорта не питали, нічого. А я кажу:" А якщо це агент ФСБ? Як ви його взагалі ідентифікували? ". А вони кажуть:" А у нас план ". Ми передали звернення цього хлопця в прокуратуру. Нехай тепер вони розбираються, який у них там" план ". Як так можна викрасти людину? А я вам поясню . Тому що ця людина з Криму. Його ніхто не захистить, він нікому не додзвониться. А тут додзвонився до мами ... ", - додав Халіков.

В даний момент на дії працівників військкомату подана скарга в прокуратуру, де по ним ухвалять рішення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що призовники можуть потрапити на Донбас.