RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Треба своїх виховувати: футбольні експерти - про натуралізацію нападника "Шахтаря"

Футбольні експерти прокоментували натуралізацію нападника "Шахтаря" Жуніора Мораеса, який отримав українське громадянство і зможе виступати за збірну України.

Думки фахівців з цього питання розділилися.

Екс-півзахисник збірної України Едуард Цихмейструк вважає, що для перспективи збірної України потрібно виховувати своїх гравців:

"Я за те, щоб в збірній України по можливості грали свої футболісти. Я не думаю, що Роман Яремчук буде гірше. Він себе нормально почуває в європейському чемпіонаті. Дивлячись, яка мета переслідується. Якщо миттєва, зараз треба і все, то тоді так, але якщо ми хочемо перспективу, то треба своїх виховувати", - сказав Цихмейструк в ефірі програми "Профутбол".

Екс-захисник збірної України Богдан Шершун зазначив, що на натуралізацію можна дивитися по-різному:

"На цю ситуацію можна подивитися по-різному. Він може забрати місце в збірній у українського футболіста, але, вважаю, що він би допоміг національній команді", - сказав Шершун в ефірі програми "Профутбол".

Глава комітетів національних збірних ФФУ, тренер Мирон Маркевич підкреслив, що нормально ставиться до натуралізації.

"Як я ставлюся до його натуралізації? Абсолютно нормально. Хлопець хоче грати за збірну, в чому питання? Тим більше, що в атаці у нас є проблеми", - сказав Маркевич сайту Tribuna.com.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що українське громадянство має намір отримати аргентинський нападник Густаво Бланко-Лещук, права на якого належать "Шахтарю".