RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Не побажав би нікому: український футболіст розповів, як вибирався з окупованого Донецька

Український футболіст Василь Прийма, який на даний момент виступає за білоруський "Шахтар", розповів про те, як в 2014 році поїхав з Донецька, в якому прожив дев'ять років.

Слова Прийми наводить by.tribuna.com.

"Спогади страшні. Відправив дружину і дочку на літаку до Львова, а через два дні аеропорт розбомбили. Не уявляєте, які думки були в голові. Як сам вибирався? З командою на автобусі. Навіть машина залишилася там. Довелося платити гроші деяким людям, щоб вони її підігнали хоча б до Києва", - сказав Прийма.

"Перший час не було страшно. Коли був перший мирний мітинг, все було нормально. Люди просто вийшли на площу, і все було спокійно. Я це бачив своїми очима, коли проїжджав повз на машині. А вранці в новинах прочитав, що загинули люди. І після цього намагалися зайвий раз з дому не виходити. Хто знає, що могло трапитися. Люди-то різні бувають. Місто не те щоб вимерло, але людей на вулицях стало на порядок менше. Це точно. Дуже багато донеччан, коли почали розуміти, до чого все йде, поїхали", - згадав футболіст.

"В один із днів на виїзді з клубної бази з'явилися блокпости, на яких стояли люди зі зброєю. Це страшна історія, не побажав би нікому. Не дуже хочеться згадувати", - додав Прийма.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що знаменитий український футболіст розповів, навіщо поїхав в Росію під час війни.