RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відомий журналіст оцінив шанси збірної України уникнути покарання через Мораєса

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков оцінив шанси збірної України уникнути покарання через, можливо, неправильну натуралізацію бразильського форварда Жуніора Мораєса.

Своєю думкою про скандал з натуралізацією Мораєса Франков поділився в інтерв'ю "Апострофу".

"Більшість людей не розуміє, що футбольне і політичне громадянства - це абсолютно не співпадаючі речі. Вони можуть бути загальними, але це не обов'язково. Мораєс повинен був по-футбольному бути п'ять років на території України. Далі питання виключно тлумачення цієї норми статуту ФІФА. Не думаю, що УЄФА візьме і закриє це питання, тому що мова йде саме про статут ФІФА. Подібними речами, тобто натуралізаціэю, займається ФІФА", - сказав Франков.

"Які у нас шанси уникнути покарання? Порушення - це дуже цікаве питання. Юриспруденція - наука тонка. У тому числі, спортивна юриспруденція. Є норма закону - безперервність перебування. Але її можна витлумачити. Чи була порушена безперервність перебування Мораєса в Україні орендою в "Тяньцзінь Цюанцзянь"? Далі починається війна юристів, одні кажуть, що норма читається таким чином, і що оренда означає порушення, переривання безперервності. А інші говорять зворотне. Для того, щоб ми зберегли чотири очки і продовжили боротьбу за перше місце в групі, потрібно, щоб наша точка зору взяла гору.

Я, як журналіст, судити не беруся, оскільки юриспруденція - наука дуже специфічна. Тут повинні говорити тільки професіонали. Причому бажано професіонали спортивні і жодним чином не зацікавлені. Тобто думка українських, португальських і люксембурзьких юристів мене не цікавить", - зазначив журналіст.

Більш детально читайте на "Апострофі" - Сподіватися і молитися: що загрожує Україні за Мораєса.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Федерація футболу Португалії подала протест після того, як отримала анонімний лист про Мораєса.