RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий український тренер може очолити збірну України: названа умова

Глава комітету національних збірних команд української асоціації футболу Мирон Маркевич розповів, що він може очолити національну команду України.

Слова Маркевича призводить Youtube-канал "Бомбардир".

Як розповів тренер, він працює в асоціації футболу, так як є резервним варіантом на випадок невдачі нинішнього головного тренера збірної України Андрія Шевченка.

"По-перше, мене попросили, щоб Шевченко продовжив роботу. По-друге, мені сказали, якщо у нього не вийде, то я буду працювати головним тренером збірної України - заради цього я і сидів, і сиджу.

Я дуже хочу, щоб наша збірна зараз потрапила на Євро-2020. Це потрібно Україні. Сподіваюся, так воно і буде. Але якщо раптом щось не вийде, звичайно, я тоді буду просити, щоб мене призначили головним тренером. Мені обіцяли", - сказав Маркевич.

Нагадаємо, Шевченко очолив збірну України в 2016 році. Під його керівництвом команда не зуміла пробитися у фінальну стадію чемпіонату світу-2018. В даний момент українці беруть участь у відбірковому турнірі чемпіонату Європи 2020 року. Після чотирьох турів Україна лідирує в турнірній таблиці групи В і на шість очок випереджає найближчого переслідувача. Наступний матч українці проведуть 7 вересня в гостях з Литвою.

68-річний Маркевич раніше тренував такі відомі клуби, як "Кривбас", "Карпати", "Металіст" і "Дніпро". У лютому 2010 Маркевич очолив збірну України і при цьому продовжував тренувати "Металіст". У серпні 2010 року з "Металіста" зняли дев'ять очок за нібито договірний матч у 2008 році з "Карпатами". Після цього тренер пішов зі збірної України на знак протесту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що найкращий футболіст в історії України потрапив в список головних невдах.