RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Президент бігав з автоматом: уродженець Донбасу розповів про договірні матчі в Україні

Колишній гравець луганської "Зорі" Едуард Мор розповів про договірні матчі в чемпіонаті України.

Слова Мора призводить Sportbox.

"У Першій лізі в Україні спочатку таке було часто-густо. Договірні матчі були нормальною практикою. І стимулювали, і підкуповували. У відкриту могли сказати: "У нас є гроші. Ми хочемо перемогти. Чи готові дати ось таку суму. Якщо ви відмовитеся, віддамо її судді", - сказав Мор.

Також екс-футболіст розповів історію про те, як на поле вибігав президент клубу з автоматом в руках.

"Пам'ятаю, в одному матчі зайвих хвилин 15 переграли. Футболіст вже сяк-так падає у штрафному, хоча поруч з ним нікого не було, арбітр при всьому бажанні не може дати пенальті. У цей момент на поле вибігає президент клубу з автоматом і вимагає, щоб той призначив 11-метровий. Глядачі сміються, ми вже розходимося. Нічого не вдієш, живими хочеться залишитися. Не знаю, що потім з цим президентом зробили", - додав Мор.

41-річний Мор є уродженцем Донецької області. Футбольне освіту здобув в луганському спортінтернаті. Виступав за сєверодонецький "Хімік", луганську "Зорю", московський "Спартак", раменський "Сатурн", новоросійський "Чорноморець", луцьку "Волинь", "Орел", "Хімки", московське "Торпедо", "Вітебськ", а також владивостоцьку "Луч-Енергію". У 2016 році заснував Академію аматорського футболу Е. Мора. Отримав російське громадянство і провів п'ять матчів за олімпійську збірну Росії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в українському футболі розгорівся гучний скандал з договірними.