RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як "Динамо" стартує в Лізі Європи: історична довідка

У матчі 1-го туру групового турніру Ліги Європи київське "Динамо" зустрінеться зі шведським "Мальме". Зустріч відбудеться сьогодні, 19 вересня і розпочнеться о 19:55.

ДИНАМО - МАЛЬМЕ: ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

"Апостроф" пропонує згадати, як кияни стартували в другому по престижу європейському клубному турнірі в попередні роки.

У 2010 році "Динамо" зустрічалося з білоруським БАТЕ і на своєму полі зіграло внічию з рахунком 2:2. У тому розіграші турніру український клуб в підсумку дістався до стадії чвертьфіналу. Через рік "Динамо" в стартовому матчі Ліги Європи вдома розійшлося миром з англійським "Сток Сіті" - 1:1. Той сезон кияни провели невдало і не зуміли вийти з групи.

У 2013 році "Динамо" в стартовому матчі групового турніру Ліги Європи на виїзді переграло казахстанську "Астану" (3:2). У підсумку кияни дійшли до 1/16 фіналу. У сезоні 2014/15 "Динамо" на виїзді розгромило португальська "Ріу Аве" (3:0). У тому сезоні кияни дійшли до стадії 1/4 фіналу. У 2017 році "Динамо" в матчі 1-го туру вдома обіграло албанський "Скендербеу" (3:1). Підсумковий результат клубу - вихід в 1/8 фіналу. І нарешті, в минулому сезоні "Динамо" почало Лігу Європи з домашньої нічиєї з "Астаною" (2:2). Турнір для киян закінчився на стадії 1/8 фіналу.

Таким чином, можна підвести підсумок, що "Динамо" досить успішно починає боротьбу в Лізі Європи. Кияни в шести матчах здобули три перемоги і тричі зіграли внічию.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "Динамо" сенсаційно поступилося другій команді чемпіонату України.