RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Тренувався і чув постріли: легіонер "Динамо" розповів про свій відхід з клубу

Колишній нападник київського "Динамо" Браун Ідейє розповів, що він покинув український клуб, оскільки побоювався за своє життя під час Революції Гідності.

Слова Ідейє призводить Sfina.gr з посиланням на Gazzetta.gr.

"Я був в Україні в розпал війни і мені було дуже страшно. Я бачив дуже страшні речі. Перше, що я зробив - забрав свою сім'ю і поїхав. У мене не було жодних претензій до "Динамо". Клуб ставився до мене професійно, але мені довелося піти. Потрібно бути дуже сміливим, щоб справлятися з тим, що було на початку війни. Уявіть, ви тренуєтеся і чуєте постріли.

Вночі було неможливо спати. Тому я пішов разом з моїм агентом до власника команди, який жив в Монако. Спочатку він навіть не хотів чути про мій відхід. Він подумав, що агент просто хоче заробити грошей. В той момент я був найкращим бомбардиром "Динамо". У команди був інший нападник, який не адаптувався. Ми переговорили з президентом по-людськи. Не можна жити в таких умовах і без своєї сім'ї. Справа була не в грошах, це було виключно питання безпеки. Він зрозумів мене і дозволив мені піти", - сказав Ідейє.

Нігерійський форвард виступав за "Динамо" з 2011 по 2014 роки. Всього у складі київського клубу він провів 107 матчів у всіх турнірах, в яких забив 45 голів і віддав 12 результативних передач. Разом з "Динамо" він ставав срібним та бронзовим призером чемпіонату України, а також виграв Кубок країни.