RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Шахрайство з земельними ділянками: кого в Росії призначили новим міністром спорту

Новим міністром спорту Російської Федерації призначений Олег Матицин. На цій посаді він змінив Павла Колобкова, який пішов у відставку разом з усім урядом Росії.

Матицин відомий тим, що вісім років тому був засуджений за шахрайство з земельними ділянками. З 2001 по 2006 роки він був ректором Російського державного університету фізкультури. У цей період чиновник передав в оренду комерційним структурам ділянку землі, яка перебувала у федеральній власності. На території ділянки з'явився Черкізовський ринок. За підрахунками слідства, дії Матицина заподіяли шкоду російському бюджету на суму в 120 мільйонів рублів. За це чиновник був відсторонений від посади і оштрафований на 20 тисяч рублів. Сам Матицин себе винним не визнав, наполягаючи, що завдяки його діям вуз отримував плату за оренду землі.

Через деякий час суд розглянув скаргу прокуратури, яка порахувала покарання чиновника занадто м'яким. Суд визнаний законними вимоги прокуратури, але звільнив Матицина від покарання у зв'язку із закінченням терміну давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишнього міністра спорту Росії Павла Колобкова нагородили, незважаючи на допінговий скандал.