RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна потрапила в гучний скандал на Кубку світу з біатлону

Збірна України з біатлону здобула дискваліфікацію за підсумками змішаної естафети в рамках шостого етапу Кубка світу з біатлону в Поклюці.

Як говориться в повідомленні порталу Biathlon.com.ua в Facebook.

Дискваліфікації була викликана порушенням правил техніки безпеки при стрільбі. У повідомленні говориться, що на заключному вогневому рубежі українка Олена Підгрушна помилково судді стала не на свій килимок, після чого перемістилася в потрібний коридор і не закинула гвинтівку за спину.

"Швидше за все, суддя показав неправильний кордон словенці, яка йшла поруч зі мною. Я на спуску перед стадіоном стояла в спину за нею, і, відповідно, орієнтувалася по ній. І перед тим на трасі хтось мені кричав, що я десята, тому я абсолютно не здивувалася тому, що потрапила на десяту установку. і потім, коли я вже зняла зброю, тримала його в руках і почала напоготові, в цей момент суддя махає рукою словенці, вказує на десяту установку. Ну і мені показує, мовляв, переходь далі. А оскільки все це відбувалося буквально протягом як ой-то секунди, я не встигла зрозуміти, що відбувається і зорієнтуватися, що потрібно знову надіти зброю і після того перейти на інший килимок. Адже будь-який перехід, згідно з правилами, має відбуватися з надітим зброєю", - говорить сама Підгрушна.

Нагадаємо, що в словенській Поклюці, яка приймає шостий етап Кубка світу з біатлону сезону-2019/20, відбулася змішана естафетна гонка.