RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Діти бігають по вулиці і кричать "коронавірус" на білих: українська чемпіонка застрягла в екзотичній країні

Українська легкоатлетка Ольга Ляхова розповіла, що вона не змогла повернутися на батьківщину з Кенії в період пандемії коронавірусу.

Про це українка розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

"У мене був запланований збір у високогір'ї (Кенія) з 7 березня по 4 квітня. Але в зв'язку з закриттям кордонів як в Кенії, так і в Україні, я змушена залишитися тут. Я їхала цілеспрямовано готуватися до Олімпіади в Токіо, але через кілька днів дізналася, що Ігри переносяться. Потім збір продовжили до 29 квітня, але зараз ще будуть продовжувати до кінця травня. Кордони все ще закриті, літаки не літають зараз в Європу", - сказала Ляхова.

За словами українки, місцеве населення побоюється європейців через страх заразитися коронавірусом.

"Я зараз живу в готелі Kerio View. Зазвичай дуже людне місце, а зараз живуть троє мешканців і господар готелю. Місцеві до мене ставляться зараз з обережністю, спочатку запитують, чи давно я в Кенії, якщо так, то без остраху підходять ближче. А якщо скажеш, тільки приїхав, то швидко від тебе втекуть. Діти на вулицях кричать на білих - коронавірус, і закривають обличчя. Але з кожним днем таких випадків стає все менше і менше", - розповіла спортсменка.

1 / 1
1 / 1
Фото:
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

В даний час в Кенії введена комендантська година, яка діє з 19.00.

"У нашому селі Ітен все живуть як і жили зазвичай. Тільки в 7 вечора починається комендантська година, і всі сидять вдома. Кенійці дійсно дуже дисципліновані, о 18.55 вже нікого не зустрінеш на вулиці, або ж іноді можна зустріти когось, хто судорожно біжить додому, намагаючись встигнути до зазначеного часу", - повідомила українка.

Ляхова расссказала, що її проживання в Кенії оплачує Федерація легкої атлетики України, але поки що вона не може повернутися на батьківщину через закриття кордонів.

"Федерація легкої атлетики, зараз оплачує перебування в Кенії. У Кенії дуже мало наших громадян, тому евакуаційний рейс організовувати не будуть. А я чекаю поки ситуація стабілізується, кордони відкриють і я зможу без проблем дістатися в Україну. А поки що тренуюся в Кенії, тут умови дуже хороші. Можна спокійно бігати, гуляти, так що насолоджуюся цими моментами", - додала легкоатлетка.

28-річна Ляхова є уродженкою Луганської області. C 11 років почала займатися легкою атлетикою в Кременчуці. У 2017 році вона стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи в приміщенні 2017 року естафеті 4×400 метрів. У 2019 році українка завоювала дві золоті медалі на Європейських іграх, які пройшли в Мінську.