RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Я - Джордж Флойд: Володимир Кличко голосно висловився про резонансне вбивство темношкірого американця

Легендарний український боксер Володимир Кличко прокоментував вбивство афроамериканця Джорджа Флойда при затриманнях поліцією.

Спортсмен записав відеозвернення на своїй сторінці в Twitter.

"Друзі, я хочу висловитися проти расизму. Я пізнав спорт через такі багатонаціональні змагання, як Олімпійські ігри. В спорті, а особливо в бойових мистецтвах, завжди присутня повага до суперника. Ти приймаєш його незалежно від того, звідки він родом. Є стара приказка: "Не можна судити книгу по її обкладинці". Зараз вона актуальна як ніколи. Потрібно дати їм шанс, відкривши книгу або свій розум. Любов може перемогти ненависть. Всі ми однієї раси. Ми - люди. Колір шкіри, стать і сексуальна орієнтація - це ті речі, які роблять нас людьми. Ми повинні говорити за невинних, за тих людей, чиї голоси не чують. Я - Джордж Флойд", - сказав Кличко.

Нагадаємо, що Флойд загинув 25 травня в Міннеаполісі. Білий поліцейський Дерек Шовен повалив його на асфальт обличчям вниз, сів зверху, затиснув шию ногою і утримував, поки той не помер. Пізніше стало відомо, що у поліцейського великий послужний список з десятками скарг громадян і випадок стрілянини по підозрюваному. За деякими даними, він виявився причетним до трьох смертельних випадків, які сталися під час затримань афроамериканців.

Раніше повідомлялося, що в американських містах виникли масові заворушення через загибель Джорджа Флойда.