RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не водили в душ, з'явилися воші: легенду білоруського спорту жорстоко покарали за протест проти Лукашенка

Білоруська баскетболістка Олена Левченко розповіла про умови утримання в ізоляторі, куди її помістили за протест проти президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Слова Левченко наводить by.tribuna.com.

"В ізоляторі ставлять під загрозу стан мого здоров'я. Протягом останніх 13 діб я сплю не на матраці, який вилучили, а на холодних металевих балках. Також була вилучена постільна білизна. Два тижні не було гарячої води. Протягом усього цього часу не водили нас в душ. Також два тижні відключили слив в туалеті - це розсадник бактерій і мікробів. Останній раз нас водили гуляти п'ять днів тому. Вся ця антисанітарія привела до того, що у мене з'явилися воші. Загострилися мої старі захворювання - хребетні грижі", - сказала Левченко під час судового засідання.

Левченко була затримана 30 вересня в аеропорту Мінська за те, що підписала лист за відставку Лукашенко і проти насильства. Крім того, спортсменка брала участь в маршах проти президента країни.

37-річна Левченко є однією з найкращих баскетболісток в історії Білорусі. У 2010 і 2012 роках вона виступала за клуб жіночої НБА "Атланту Дрім".

Раніше повідомлялося, що в Мінську силовики затримують інвалідів, які вийшли на марш солідарності.