RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Кому заважає матч "Барселона" - "Динамо"

4 листопада має відбутися матч 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів між "Барселоною" і київським "Динамо". Втім гра може бути скасована через спалахи коронавірусу в українському клубі.

Чому ж матч може не відбутися 4 листопада і чи відбудеться він взагалі - з'ясовував "Апостроф".

2 листопада футболісти "Динамо" пройшли тестування на коронавірус в сертифікованій УЄФА лабораторії. У 13-ти гравців виявлено зараження COVID-19 і вони автоматично були відсторонені від матчу.

У цей же день віце-президент "Динамо" Олексій Семененко в коментарі порталу Tribuna заявив, що немає необхідності здавати повторні тести напередодні матчу.

"У цьому немає необхідності з точки зору регламенту. Перед єврокубками всі гравці і тренери, персонал, які входять в число 43-х персон делегації команди, проходять тести в лабораторії, сертифікованій УЄФА. Ми не маємо права звернутися будь-куди. Сьогодні-завтра тести здавати ніхто не буде, в цьому немає необхідності", - сказав Олексій Семененко.

Однак за інформацією телеграм-каналу "Динамо Київ Inside", близького до керівництва команди, за день до матчу в "Динамо" прийшов лист від міністерства охорони здоров'я Каталонії, в якому сказано, що футболісти "Динамо" в обов'язковому порядку повинні пройти ще одне тестування на коронавірус.

Як повідомляє DynamoMania, вранці команда в повному складі пройшла необхідну процедуру і тепер очікує результатів. Очікується, що о 19:00, коли має розпочатися передматчеве тренування киян на "Камп Ноу", будуть відомі результати тестування, після яких стане ясно, чи відбудеться тренування і сам матч з "Барселоною".

Нагадаємо, що на даний момент в заявку київського клубу на матч з "Барселоною" увійшли лише 13 гравців з заявочного списку А, що є необхідним мінімумом для проведення гри. Відповідно до протоколу УЄФА, якщо буде ще один позитивний результат серед гравців з заявочного списку А, то матч можуть перенести. Але якщо матч не вийде організувати у встановлені для групового турніру терміни, то команда, з вини якої матч не відбудеться, буде нести відповідальність за гру, що не відбулась, і буде оголошено технічний рахунок 3:0.

Не виключено, що таким чином в іспанському клубі намагаються домогтися скасування матчу. Це дозволить "Барселоні" не лише здобути технічну перемогу, а й отримати такий необхідний перепочинок при щільному графіку матчів.

Зазначимо, що в чемпіонаті "Барселона" займає тільки 12-е місце, набравши 8 очок в шести матчах. А вже 7 листопада у каталонців буде важка гра з "Бетісом". "Барса" не може перемогти в чемпіонаті в чотирьох матчах поспіль.

У Лізі чемпіонів у каталонців справи йдуть краще - 2 перемоги (над "Ференцварошем" і "Ювентусом"). "Динамо" розпочало груповий турнір поразкою від "Юве" (0:2), потім не втримало перемогу в Будапешті (2:2).