RU  UA

Золотий бум: українські спортсмени перемогли в низці міжнародних змагань

Український плавець Михайло Романчук здобув перемогу на турнірі "Міжнародна Ліга плавання" в Будапешті (Угорщина) і встановив новий рекорд Європи.

Подробиці - в сюжеті Апостроф News.

Рекорд українського плавця

Романчук, який виступає за італійську команду Aqua Centurions, проплив 800 метрів вільним стилем за 7 хвилин 25 секунд. Спортсмен випередив свого суперника всього на 0,05 секунди і завоював "золото". Колишній рекорд належав французові Янніку Аньєлю (7 хвилин 29 секунд). Це досягнення не могли перевершити протягом 8 років.

Перемога українських баскетболісток

Українські баскетболістки Аліна Ягупова та Людмила Науменко, які виступають за клуб "Чукурова", допомогли своїй команді перемогти в чемпіонаті Туреччини в матчі з "Хатаєм" з рахунком 86:67. На двох українські баскетболістки закинули 39 очок, що склало майже половину командних очок. Ягупова набрала 25 очок і стала найрезультативнішою спортсменкою в цьому поєдинку.

У Росії пролунав гімн України

Українець Данило Болдирєв завоював золоту медаль в дисципліні "швидкість" на чемпіонаті Європи, який відбувся в Москві. Спортсмен випередив росіянина на 0,05 секунди. Болдирєв вперше здобув перемогу на європейських змаганнях. Раніше він завоював 3 срібні медалі і 1 "бронзу".

Раніше повідомлялося, що збірна України завоювала 15 медалей на молодіжному чемпіонаті Європи.