RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Все вкладається в спорт: українська чемпіонка відповіла на закиди у великих заробітках

Українська біатлоністка Олена Підгрушна поділилася думкою про високі заробітки професійних спортсменів.

Про це українка розповіла в інтерв'ю biathlon.com.ua.

За словами Підгрушної, біатлоністи отримують лише близько 60 відсотків від призових на змаганнях.

"У спортсменів залишається відсотків 60. Решта - податки в тій країні, в якій боремося, оплата трансферу банків, видача готівки. Зазвичай нам дуже смішно навесні читати, коли журналісти підраховують, хто скільки заробив за сезон. І з року в рік всі рахують тільки гроші. А ви порахуйте, скільки здоров'я я втратила? Якщо порівняти ці суми, виявиться, що втратила я набагато більше, ніж могла б заробити. І потім витрачу на реабілітацію", - сказала Підгрушна.

Українка розповіла, що вона самостійно купує спортивне харчування, вітаміни та інші препарати, необхідні для відновлення в період перерви між сезонами.

"Кошти витрачаються в першу чергу на додаткове харчування. Це ж стосується якихось вітамінів, мікроелементів, спортивного харчування. Так, це у нас є централізоване - лікар видає, але якщо мені не підходять якісь напої, на які у мене алергія, то інші я купую сама. Або, пройшовши повну діагностику організму, я чітко знаю, які вітаміни і мікроелементи потрібні моєму організму, і теж купую самостійно", - поділилася біатлоністка.

Крім того, найбільшою статтею витрат є витрати на медичне обслуговування в період реабілітації.

"Найбільша стаття витрат - це реабілітація між зборами або після сезону, коли просто йдеш і відновлюєш своє здоров'я. Травми, зв'язки, суглоби, масажі... Тому що під час сезону організм дійсно працює на виснаження. Хороші фахівці - теж не 200 гривень. І коли нам дорікають в якихось величезних зарплатах, ми просто посміхаємося. Тому що зараз просто нічого не економиться, а все знову вкладається в спорт", - додала українка.

34-річна Підгрушна є однією з найтитулованіших біатлоністок в історії України. Вона ставала олімпійською чемпіонкою, завойовувала золоту медаль чемпіонату світу, а також виграла п'ять золотих медалей чемпіонату Європи. Крім того, Підгрушна ставала чемпіонкою світу в літньому біатлоні на роликових лижах.