RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Українська легкоатлетка-красуня з рекордом виграла престижний турнір в Європі: відео

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх завоювала золоту медаль зі стрибків у висоту на турнірі в Банська-Бистрица (Словаччина).

Магучіх подолала висоту 2,06 м, побивши світовий рекорд для спортсменів віком до 20 років зі стрибків у приміщенні. Результат українки став найкращим в легкоатлетичному сезоні. Крім того, це третій результат за всю історію жіночих стрибків у висоту. Лише дві спортсменки стрибали вище - шведка Кайса Берквіст (208 см) та німкеня Хайке Хенкель (207 см). В останній раз висота 206 см корилась жінкам дев'ять років тому.

"Перш за все я щиро дякую моїй тренерці Тетяні Степановій. Без неї цей результат сьогодні не був би можливим. Я їхала в Банську Бистрицю маючи на меті підняти свій особистий рекорд на 1 см і подолати 203 см. Але взявши цю висоту, я вже думала зупинися, адже це наше з тренеркою правило, та потім вирішили спробувати виконати бодай одну спробу на 206 і це… це було неймовірно! Поки що навіть не можу повірити, що мені це вдалося. Щастя переповнює!" - наводить слова Магучіх прес-служба федерації легкої атлетики України.

Друге місце на турнірі посіла українка Юлія Левченко, яка взяла висоту 196 см. Третьою стала представниця Білорусі Карина Демідік (193).

Раніше повідомлялося, що українка Магучіх виграла "золото" на турнірі в Глазго (Великобританія).