RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Російський хокеїст побив і намагався зґвалтувати громадянку Латвії - американські ЗМІ

За останній рік хокеїст Артемій Панарін перетворився у зірку НХЛ. Влітку 2019 року він підписав контракт із "Рейнджерс" на 11 мільйонів доларів на рік, увійшовши до п'ятірки найдорожчих гравців. Але у Панаріна є "скелети в шафі": десять років тому він нібито побив дівчину в Ризі і хабар в 40 тисяч євро врятував його від суду.

Про це The Greanville Post розповіли кілька джерел у Континентальній хокейній лізі (КХЛ) і підтвердив колишній тренер Панаріна Андрій Назаров, який був з ним тоді в столиці Латвійської республіки.

Вночі з 11 на 12 грудня 2011 року 20-річний хокеїст підмосковного "Витязя" Артемій Панарін перебував у Ризі. Того вечора його команда програла місцевому "Динамо" - 0:2, і після матчу в барі готелю "Редіссон" в Ризі Панарін, нібито у стані алкогольного сп'яніння, трьома ударами відправив у нокаут молоду дівчину - громадянку Латвії 1993 року народження. Він нібито домагався і пробував зґвалтувати її, але отримавши відмову, побив. Панарін спробував сховатися, але під'їхала поліція затримала хокеїста, склала протокол. Про це відкрито погодився говорити тренер Панаріна Андрій Назаров, перший російський тафгай в НХЛ, який в той час керував "Витязем".

"Десять років тому молодий хокеїст Артемій Панарін і молодий тренер Андрій Назаров, разом були в Латвії, в Ризі, разом з іншими спортсменами. В один з вечорів, точніше, вночі, о третій годині ночі, мені доповідають, що Артемій побив дівчину, латишку, приїхала поліція, склала протокол. Довелося рятувати Артемія. Інакше його би покарали у відповідності до усіх латвійських законів і, швидше за все, за такий вчинок він би був засуджений. І тільки зараз би вийшов. І не було б мільйонних контрактів, щасливої родини, як у нього зараз. Артемія довелося виручати за хабар. В результаті, Артемій Панарін спокійно вилетів з Латвії ", - згадує Андрій Назаров.

Як пише видання,"авторитетні" жителі Риги швидко вийшли на керівництвом поліції. За 40 тисяч євро готівкою Панаріна не тільки випустили з Латвії, але і закрили справу. Протягом наступних 8 років хокеїст без проблем приїжджав до Риги на матчі чемпіонату КХЛ і на літній відпочинок.

"Нью-йоркський "Рейнджерс", підписуючи з Панаріним контракт на 82 мільйони доларів, не підозрював, що пропонує ці гроші людині, яка могла побити дівчину і який ледь не заробив собі реальний термін ув’язнення. Розмова про закінчення термінів давності навряд чи доречна. Побиття жінки це величезна пляма на репутації. У будь-якому випадку в цій історії треба розбиратися детально. Сам Панарін поки розмовляти на цю тему відмовився", - пише видання.