RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Закликає до тероризму? В уряді Росії відреагували на слова українського чемпіона про "згорілу" Москву

Член комітету Державної думи Росії з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитро Свищев прокоментував вчинок українського важкоатлета Дмитра Чумака, який, святкуючи успіх збірної України на чемпіонаті Європи в Росії, опублікував текст пісні, що містить слова "Москва згоріла повністю".

Слова Свищева наводить "Рейтинг букмекерів".

"Я дуже добре ставлюся до України. У мене дружина звідти. Я дуже люблю Україну і українців. Але, на жаль, в сім'ї не без виродка. Якщо ти такий націоналіст і не любиш Росію, навіщо приїхав сюди виступати? Нехай послухає боксера Усика. Замість того, щоб радіти перемозі, займатися такими речами в соцмережах... Я вважаю, що це політичний демарш з боку українського спортсмена. Треба заборонити спортсменам займатися політикою! Закінчить зі спортом - нехай йде депутатом української Ради. Зараз він повинен виступати на благо своєї сім'ї та своєї країни, але не займатися політикою. Він що, закликає до тероризму?! Щоб хтось спалив Москву? Мені здається, що при підйомі важких ваг у нього щось обірвалося в мізках", - сказав Свищев.

Нагадаємо, що збірна України стала переможцем загального заліку на чемпіонату Європи з важкої атлетики. Українські спортсмени в цілому завоювали 17 медалей, серед яких - 10 золотих, три срібних і чотири бронзові. Чумак завоював дві золоті медалі, ставши найкращим в поштовху і за сумою двоборства.

Раніше повідомлялося, що Росія не стала пояснювати Україні причину для стягування військ до українського кордону.