RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

УЄФА радикально змінив формат всіх єврокубків: в Лізі чемпіонів буде більше матчів

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосив про зміну формату Ліги чемпіонів, Ліги Європи і Ліги конференцій. Зміни вступлять в силу з сезону-2024/2025.

Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ

В оновленій Лізі чемпіонів візьмуть участь 36 клубів замість нинішніх 32. Груповий турнір буде скасований, а замість нього все команди гратимуть в єдиній лізі. Кожен клуб проведе не менше 10 матчів, що гарантує збільшення доходів. 8 найкращих команд вийдуть у плей-офф безпосередньо, а за інші 8 путівок поборються в стикових матчах команди, які займуть з 9 по 24 місця.

Одне з додаткових місць дістанеться клубу, який посів третє місце в чемпіонаті, що займає п'яте місце в рейтингу УЄФА. Ще одне додаткове місце отримає чемпіон, який пройде кваліфікацію по так званому "Шляху чемпіонів". Таким чином, кількість таких путівок збільшиться з чотирьох до п'яти.

Два останніх місця дістануться клубам з найвищим клубним коефіцієнтом за останні п'ять років, які не пройшли кваліфікацію в груповий турнір Ліги чемпіонів, але пройшли кваліфікацію або в кваліфікаційний турнір Ліги чемпіонів, або в Лігу Європи, або в Лігу Конференцій. Втім, УЄФА детально не пояснив даний пункт правил.

ЛІГА ЄВРОПИ ТА ЛІГА КОНФЕРЕНЦІЙ

Таким же чином зміниться Ліга Європи і новий турнір УЄФА - Ліга конференцій. У Лізі Європи кожен клуб зіграє мінімум вісім матчів, в Лізі конференцій - 6. В подальшому число учасників даних турнірів також може збільшитися до 36.

Раніше стало відомо, що 12 найбагатших клубів Європи ухвалили рішення організувати власний турнір - європейську Суперлігу. Планується, що в турнірі гратимуть 20 клубів, поділених на дві групи. 15 клубів будуть постійними учасниками турніру, а ще п'ять - будуть змінюватися. УЄФА пригрозив футболістам і клубам санкції за участь у новому турнірі, але президент Суперліги Флорентіно Перес висловив упевненість, що дані заходи не будуть втілені в реальність.