RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Англія повторила досягнення Іспанії в Лізі чемпіонів

Два англійські клуби в третій раз в історії зустрінуться в фіналі Ліги чемпіонів. Путівки до фіналу вибороли "Манчестер Сіті" і "Челсі". За цим показником англійці зрівнялися з Іспанією.

В історії Ліги чемпіонів майбутній фінал буде восьмим в історії, в якому зустрінуться клуби з однієї країни. Вперше подібне сталося в 2000 році. Тоді в іспанському фіналі "Реал" розгромив "Валенсію" з рахунком 3:0. Через три роки трофей розіграли італійські "Мілан" і "Ювентус". Перемогу в серії пенальті здобув "Мілан". У 2008 році відбувся перший в історії англійський фінал, в якому "Манчестер Юнайтед" по пенальті переміг "Челсі". У 2013 році трофей розігрували німці і переможцем турніру стала "Баварія", яка обіграла дортмундську "Боруссію" з рахунком 2:1. У наступному сезоні в іспанському фіналі "Реал" розгромив "Атлетіко" з рахунком 4:1. Через два роки "Реал" і "Атлетіко" знову зустрілися в фіналі і перемогу в серії пенальті здобув "Реал". І нарешті в 2019 році в англійському фіналі перемогу здобув "Ліверпуль", який обіграв "Тоттенгем" з рахунком 2:0.

Фінальний матч "Манчестер Сіті" - "Челсі" відбудеться 29 травня. Зустріч пройде в Стамбулі на стадіоні "Ататюрк Олімп'ят".

Раніше повідомлялося, що в 1/2 фіналу Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті" обіграв ПСЖ, а "Челсі" переміг "Реал".