RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Замінили прапор: на чемпіонаті світу з хокею офіційно відреагували на події в Білорусі

Мер Риги Мартіньш Стакіс і міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич замінили державний прапор Білорусі на біло-червоно-білий, який в Мінську мають намір заборонити. В даний час в Ризі проходить чемпіонат світу з хокею і Білорусь є одним з учасників.

Про це Стакіс повідомив в своєму Twitter.

"Серед прапорів учасників чемпіонату з хокею ми піднімаємо прапор вільної Білорусі! Цей прапор мені довірили політичні біженці з Білорусі. Прапор, який символізує режим, який здійснює державний тероризм, недоречний в місті Риги, і тому ми його зняли!" - написав чиновник.

Нагадаємо, що влітку 2020 року в Білорусі пройшли вибори президента. За офіційними даними, перемогу здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Втім, більшість жителів Білорусі впевнені, що Лукашенко переміг на президентських виборах завдяки фальсифікаціям. Люди стали влаштовувати протести, які жорстоко придушувалися силовими структурами. Відомо про кілька загиблих, а тортурам піддалися кілька сотень людей.

Раніше повідомлялося, що в Білорусі за допомогою погроз посадили літак, що летів з Афін до Вільнюса, і затримали колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta, який висвітлював протести в Білорусі, Романа Протасевича і його дівчину - Софію Сапегу.