RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У УАФ пішли на рішучі заходи, щоб зберегти слоган "Героям Слава" на футболці збірної України

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко прокоментував рішення УЄФА прибрати слоган "Героям Слава" з форми збірної України.

ЄВРО-2020: КАЛЕНДАР ЧЕМПІОНАТУ

Коментар спортивний функціонер опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Учора ввечері ми отримали лист від УЄФА щодо нових рішень, які були прийняті стосовно форми національної збірної з футболу. Зранку, я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА. У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери і з гаслом “Героям слава!”. Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших вболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України! Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА. Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної. УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи. Так було й цього разу, і буде надалі. Триматиму вас в курсі перебігу переговорів. Слава Україні", - написав Павелко.

УЄФА зажадав прибрати слоган "Героям слава", так як він визнаний слоганом з політичним сенсом. При цьому європейські футбольні чиновники дозволили використання карти України на формі, так як ООН визнає відповідні кордони держави. Також може залишитися і слоган "Слава Україні".

Раніше повідомлялося, що в Держдумі РФ відреагували на рішення УЄФА по формі збірної України.