RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Двоє російських спортсменів попалися на допінгу перед Олімпіадою: подробиці скандалу

Російські веслярі Микита Моргачев і Павло Сорін попалися на вживанні допінгу за кілька тижнів до старту літніх Олімпійських ігор в Токіо, які пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

Про це повідомляє телеграм-канал Baza.

За відомостями джерела, в допінг-пробах обох спортсменів виявлено мельдоній. Росіяни заперечують звинувачення в умисному прийомі заборонених речовин, але при цьому не можуть пояснити, як в аналізах опинився мельдоній. Веслярі вважають, що препарат містився в деяких харчових добавках. Через це Моргачев і Сорін відраховані зі складу збірної Росії на Олімпіаду.

Варто відзначити, що мельдоній заборонений до вживання спортсменами з 1 січня 2016 року, але його регулярно виявляють у росіян.

"Я в жаху. Це лютий... Куди дивилися спортсмени і лікарі? Мені страшенно соромно. Це повний привіт. Більшої ганьби було важко очікувати. Особливо після того, через що ми пройшли перед цією Олімпіадою", - сказав коментатор Дмитро Губернієв "Чемпіонату".

Нагадаємо, що Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) заборонило російським спортсменам виступати на всіх турнірах з прапором і гімном країни терміном на чотири роки. Втім, пізніше Спортивний арбітражний суд скоротив термін дії заборони до 16 грудня 2022 року. Таке покарання було накладено на Росію за численні махінації з допінгом і створення державної допінгової програми, спрямованої на завоювання медалей російськими спортсменами.

Раніше повідомлялося, що російські біатлоністи масово знялися з турніру через прибуття допінг-офіцерів.