RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Мене потрібно ліквідувати: бігунка Тимановська зробила тривожну заяву

Білоруська легкоатлетка Крістіна Тимановська, яку насильно намагаються вивести з Олімпіади в Японії через критику начальства, зробила тривожну заяву. Вона вважає, що її хочуть прибрати.

Про це повідомляє Tribuna.com.

"Як мені сказав Моісєвич (головний тренер національної команди - "Апостроф"), це питання вже не на рівні федерації (легкої атлетики), не на рівні міністерства спорту, а рівнем вище. Що мене потрібно ліквідувати з Олімпіади, повернути додому, тому що я заважаю команді виступати. Мене потрібно прибрати, щоб всі заспокоїлися і змагалися далі. І це навіть незважаючи на те, що завтра я повинна була бігти 200 метрів", - сказала Крістіна Тимановська.

Спортсменку з поліції аеропорту перевезли в безпечне місце, з нею японський адвокат по справах біженців. Далі планує просити політичний притулок. Раніше повідомлялося, що, швидше за все, в Австрії.

Повертатися на батьківщину Крістіна відмовляється. Їй надходили дзвінки з погрозами.

"Я боюся, що в Білорусі мене, можливо, можуть посадити до в'язниці. Я не боюся того, що мене звільнять або виженуть з нацкоманди. Я турбуюся про свою безпеку. І думаю, що на даний момент в Білорусі для мене небезпечно", - пояснює легкоатлетка.

Нагадаємо, Крістіна Тимановська різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Деякі ЗМІ повідомляють, що ця організація повністю контролюється сім'єю Олександра Лукашенка, зокрема - його сином Віктором.

Тимановську зняли зі змагань нібито в зв'язку "з емоційно-психологічним станом", вона цю інформацію спростовує. Її насильно вивозять з Токіо. В аеропорт Крістіну привезли психолог білоруської делегації і представник НОК Білорусі. Її намагалися посадити на рейс до Стамбула. Представники Turkish Airlines повідомили, що реєстрацію на рейс Токіо - Стамбул вона не проходила.