RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Не пошкодували металу: Беленюк розповів про золоту медаль Олімпіади в Токіо

Після завоювання золотої медалі на Олімпійських іграх в Токіо її доводиться скрізь носити з собою, щоб всі бажаючі могли зробити фото з нею.

Про це борець греко-римського стилю і нардеп від "Слуги народу" "Жан Беленюк розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За словами борця, його постійно впізнають і підходять сфотографуватися: "Впізнають в аеропорту. Медаль постійно зі мною і так буде найближчі місяць-два, тому що це моя друга олімпійська медаль".

Він нагадав, що 2016-го посів друге місце на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

"Відтоді я вже досвідчений і знаю, що треба ходити всюди з медаллю, бо якщо один раз прийдеш без неї, то всі спитають: "А навіщо ти без неї прийшов, ти нам не цікавий, нам треба медаль подивитися", - жартує Беленюк.

Відповідаючи на запитання про правила перевезення олімпійських медалей у літаках і чи потрібно їх здавати в багаж, олімпієць зауважив:

"З медалями тут навіть документи не перевіряють. Я жартую. Річ у тім, що можна. Це ж просто залізо, нічого такого нема. Але важка, якщо чесно. Порівняно з медаллю з Ріо, та медаль була не настільки важка, як ця. Не пошкодували японці металу".

Читайте більше на "Апострофі": Олімпійські ігри виконують найважливішу місію для українців - Жан Беленюк.