RU  UA

Гордість України: спортсмени з Токіо привезли 12 медалей і розповіли про враження

Збірна з артистичного плавання та українські веслувальниці повернулися з Токіо з нагородами. 10 олімпійських призерок привезли до України 12 медалей. В аеропорту "Бориспіль" з величезними букетами й оваціями спортсменок вітали рідні, друзі та колеги.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Рейсом з Амстердаму до України повернулися одразу 10 олімпійських призерок. Першими вийшли синхроністки. Вони привезли до України бронзу з артистичного плавання. Це перша нагорода з Олімпіади за всю історію виступів збірної.

"Підвищилась майстерність дівчат. Вони таких цифр не досягали", - наголосив президент Федерації з синхронного плавання Ігор Лисов.

Дворазова призерка Олімпіади-2020 з артистичного плавання Марта Федіна везе до рідного Харкова одразу дві медалі. Дівчина до командного виступу вже завоювала бронзу у дуеті з Анастасією Савчук.

"У нас збиралося вдома дуже багато - моя компанія, батьки, друзі, дуже багато близьких людей. Це було настільки приємно, я коли дивилася, я плакала", - зазначила Марта Федіна.

Не менш схвильовано чекають на своїх Олімпійських призерів житомиряни. Наш веслувальний екіпаж виборов у Токіо одразу 3 медалі. Дві з них - на рахунку Людмили Лузан.

"Емоції переповнювали. Коли вона фінішувала, я аж заплющила очі, бо не знала, буде вона третьою чи ні", - поділилася подруга Людмили Лузан Марія.

Сама ж каноїстка зупинятися на сріблі і бронзі не збирається. У Парижі спортсменка планує вибороти медаль найвищого гатунку.

"Я знаю, що я можу більше. І я мотивую себе, я не хочу розслаблятися", - наголосила Лузан.

На відпочинок у спортсменок часу зовсім немає. Попереду на них чекають нові старти.

"Пару днів акліматизації, потім ми їдемо в Америку. Потім Чемпіонат світу і все. І відпочинок хоча б пів місяця, місяць, щоб відійти від цього всього і знову повертатися в бій", - пояснила срібна призерка Олімпійських ігор у Токіо з веслування Анастасія Четверікова.

Куди витратити преміальні за медалі, дівчата ще не думали. Гроші - приємний бонус, але спортсмен вже не спортсмен, коли не має нових цілей та забуває про амбіції.