RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Андрій Шевченко продовжує бути віце-президентом НОК попри наявність членів ОПЗЖ у Виконкомі

Незважаючи на обіцянки не працювати з представниками ОПЗЖ у НОК, екс-футболіст Андрій Шевченко через півтора тижня після скандалу залишається віце-президентом Національного олімпійського комітету. Він не був виключений з НОК, оскільки не подав відповідної заяви, і в НОК з цього приводу не було голосування Виконкому.

Про це повідомила виконавчий директор НОК Наталія Коваленко у коментарі редакції.

"Андрій Шевченко все ще віце-президент НОК на цей момент. Голосування не було. За процедурою має відбутися засідання Виконкому, якщо хтось подає заяву про вихід з НОК у відставку - цю відставку приймає Виконком. У нас Виконком був 18 листопада, коли буде наступний, не відомо", - повідомила представник комітету.

У Комітеті уточнили, що від Андрія Шевченка заяви про вихід із НОК не надходило.

"Він на цей момент є членом НОК і віце-президентом. Рішення про відставку Шевченка НОК не приймав", - уточнили в Олімпійському комітеті.

Нагадаємо, що 17 листопада у НОК відбулися вибори. Шевченко став віце-президентом, але наступного дня заявив про небажання працювати в одній команді з тими, хто став членом НОК, натякаючи на представників ОПЗЖ.

Після цього, 18 листопада рішенням Виконкому НОК із членів Комітету було виключено членів партії ОПЗЖ Григорія Суркіса та Нестора Шуфрича. При цьому до Виконкому НОК входять інші представники ОПЗЖ: Михайло Кошляк, Андрій Вінграновський, Олександр Симоненко та ін. Раніше Жан Беленюк, Олег Протасов та Георгій Зубко показали свої заяви про вихід із НОК через присутність там представників проросійських та заборонених в Україні політичних сил.