RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Спорт "поза політикою"? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітет дозволив спортсменам з РФ та Білорусі змагатися на Олімпійських іграх 2024. Проте індивідуально та під нейтральним прапором.

Про це йдеться в офіційній заяві МОК.

Читайте також: МОК відсторонив Олімпійський комітет РФ: стала відома причина

Повідомляється, що "нейтральні" спортсмени запрошуватимуться МОК та Міжнародними спортивними федераціями. В той же час в МОК зазначають, що лише обмежена кількість спортсменів з РФ та Білорусі пройдуть кваліфікацію. Серед 4600 спортсменів, які наразі вже пройшли кваліфікацію на Олімпіаду-2024, під нейтральним прапором виступатимуть лише 11: 8 росіян та 3 білорусів.

Серед умов відбору до російських та білоруських спортсменів: вони будуть зареєстровані як "індивідуальні нейтральні спортсмени" і змагатимуться під такою назвою; команди спортсменів з російським або білоруським паспортом не розглядаються; спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права брати участь у змаганнях; спортсмени, які перебувають за контрактом з російськими чи білоруськими військовими чи службами національної безпеки, не матимуть права брати участь у змаганнях.

При цьому у МОК наголошують, що жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація РФ чи Білорусі не будуть демонструватися на Олімпійських іграх у Парижі на жодному офіційному заході. Окрім того, жоден російський чи білоруський уряд чи державні чиновники не будуть запрошені чи акредитовані на Олімпійські ігри.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українська фехтувальник Ольга Харлан "автоматично" отримала кваліфікацію на Олімпіаду-2024.

  • Вас може зацікавити:

Їм байдуже: Ганні Різаддіновій заборонили говорити про війну на Всесвітньому форумі олімпійців

Дискваліфікація Харлан: в МОК зробили заяву після скандалу

Наступного разу заколю: яскраві меми на скандал з Харлан і російською фехтувальницею