Лайм

Їм байдуже: Ганні Різатдіновій заборонили говорити про війну на Всесвітньому форумі олімпійців

Українка озвучила деталі у відеозверненні

16 та 17 вересня у Стамбулі відбувся Всесвітній форум олімпійців, на якому була присутня відома українська гімнастка Ганна Різатдінова. Вона хотіла виступити з промовою на заході, аби нагадати світові про війну в Україні, проте спортсменці відмовилися надати слово.

Деталі цього інциденту жінка розповіла на своїй сторінці в Instagram. Вона опублікувала відеозвернення до вболівальників, у якому зізналася, що особисто зіштовхнулася із заявами про те, що організатори не хочуть політизувати олімпійський рух.

Читайте також: "Дякую" війні: Ганна Різатдінова розповіла, що після виїзду з України розірвала стосунки з коханим.

Фото: instagram.com/anna_rizatdinova

"Ми їхали, вбачаючи можливість вкотре нагадати усьому світу про те, що відбувається в Україні. Але яким розчаруванням для мене було, підійшовши до перших осіб асоціації, показавши відео та текст своєї мови, отримати чітку відмову. І на виправдання почути – "спорт поза політикою, і нам байдуже, в кого який паспорт". Зрозуміло, я наводила аргументи, коли спортсмени із ЗС РФ беруть участь у чемпіонатах світу, хіба це не російська пропаганда війни?" - розповіла Ганна.

"Ми живемо у демократичному світі. Цей уряд, президенти та парламенти були обрані громадянами, які їм довірили та надали ці права. У цьому вся суть демократії. Зараз у Росії будуть вибори, і вони вкотре своїми голосами доведуть, що підтримують цю війну. Наприкінці нашої розмови я почула лише "Це велика трагедія, нам дуже шкода. Але спорт повинен об'єднати всіх", - також зауважила призерка "Олімпійських ігор-2016".

Читайте на тему: Впала на коліна і кричала: Ольга Харлан розповіла про нервовий зрив після бою з росіянкою.

Фото: instagram.com/anna_rizatdinova

Окрім того, українка поділилася, що члени комісії атлетів висловили її слова підтримки та співчуття через російську агресію в нашій країні, але наголосили, що будуть прислухатися до рішення Міжнародного олімпійського комітету.

"Мені вдалося поспілкуватися з членами комісії атлетів, які висловили слова підтримки та співчуття щодо України. Вони справді розуміють, що відбувається у нашій країні, але як вони сказали "Усі майбутні рішення - за МОК", - казала вона.

Наприкінці опублікованого ролика Різатдінова звернулася до своїх українських колег із проханням не припиняти говорити про повномасштабне вторгнення в Україну, яке РФ розпочала 24 лютого 2022 року:

"Я зараз хочу звернутися до наших спортсменів, бо упродовж цих двох днів ми дуже багато говорили про велич олімпійського руху. Велич спортсменів, які брали участь у "Олімпійських Іграх". Яку ми маємо силу? Нас дуже маленький відсоток у всьому світі, але якщо кожен спортсмен у нашій країні у своєму виді спорту продовжуватиме говорити про це, то я впевнена, що у нас все вийде. Потрібно зробити все, щоб агресорів не було в олімпійському русі".

До слова, до Міжнародного форуму олімпійців долучилися представники зі 150 країн світу. Від нашої країни туди поїхали президент Асоціації олімпійців України, срібна призерка "Олімпійських ігор" з академічного веслування Ніна Уманець та бронзова призерка "Олімпійських ігор" і чемпіонка світу з художньої гімнастики Ганна Різатдінова.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток