RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Довбик вже перший: "Жирона" у суперматчі перемогла іспанського гранда

Каталонська "Жирона" здобула перемогу у феєричному матчі з мадридським "Атлетіко" в останньому матчі першого кола (19-й тур) чемпіонату Іспанії.

Як повідомляє "Апостроф", матч у Жироні закінчився з рахунком 4:3, а переможний гол каталонці забили у компенсований час.

Дивіться: Барселона – Жирона – 2:4 українці кладуть "Барсу" на лопатки

Вже на другій хвилині каталонці відкрили рахунок – відзначився Віктор Фернандес. "Матрасники" відігралися досить швидко - забив Альваро Мората. Але до 40-ї хвилини "Жирона" здобула перевагу у два м'ячі - відзначилися Савіо та Дейлі Блінд. Нідерландському захиснику асистував наш Артем Довбик.

Але гості не здалися. Перед перервою Мората скоротив відставання, а на початку другого тайму забив третій гол у ворота "Жирони".

Здавалося, що зараз "Жирона" попливе під тиском іменитого суперника. Але ні. Каталонці не дозволили "матрасникам" забити четвертий м'яч, а на 91-й хвилині Іван Мартін приніс "Жироні" три очки.

Таким чином, "Жирона" набрала 48 очок і наздогнала мадридський "Реал" у турнірній таблиці Прімери. "Атлетіко" на третьому місці та відстає від лідируючого тандему на 10 очок. Стільки ж очок у "Барселони", але каталонці свій матч 19 туру грають 4 січня.

Зазначимо, що Артем Довбик вийшов у лідери за системою "гол+пас". Український форвард має 11 голів і 5 результативних передач. А у бомбардира "Реала" Джуда Беллінгема 13 голів і 2 асисти.

Також відзначимо черговий "сухий" матч голкіпера "Реала" Андрія Луніна. Удома Королівський клуб скромно обіграв "Реал Мальорку" (1:0).

У наступному турі "Жирона" зіграє 14 січня на виїзді з аутсайдером "Альмерією". Сподіватимемося, що Віктор Циганков встигне відновитися після травми, через яку український вінгер пропустив уже три матчі.