RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Спорт

Новини

7 липня

6 липня

Всі новини

Ердоган на тлі скандалу з жестом футболіста на Євро-2024 раптово змінив свої плани

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган змінив свої плани і у суботу, 6 липня, відвідає чвертьфінальний матч турецької збірної зі збірною Нідерландів на чемпіонаті Європи.

Про це повідомляє агентство Deutsche Presse-Agentur.

Візит відбудеться на тлі дипломатичного скандалу, викликаного розслідуванням УЄФА щодо турецького футболіста Меріха Демірала.

Ердоган відвідає матч замість запланованого візиту до Азербайджану.

Рішення президента подивитися гру в Німеччині можна розглядати як політичне послання про те, що Туреччина не визнає жодних дій з боку УЄФА чи німецької влади щодо покарання свого гравця.

Нагадаємо, футболіст Меріх Деміраль після виграшу матчу між Туреччиною та Австрією показав жест ультраправого турецького угруповання "Сірі вовки". Жест викликав засудження з боку Німеччини і Туреччина викликала німецького посла у зв'язку з інцидентом. Німеччина зробила те саме.

Жест заборонено в деяких країнах, зокрема в Австрії, але не в Німеччині. У Туреччині це політичний символ, який використовуються членами та прихильниками Партії націоналістичного руху, яка є союзницею Ердогана. Вчинок футболіста розкритикувала міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, нагадавши, що у ФРН за прихильниками "Сірих вовків" стежить Відомство захисту конституції.