RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Спорт

Новини

17 вересня

Всі новини

«Батя приїхав постріляти»: підхід турецького стрільця на Олімпіаді вразив людей

Турецький спортсмен в категорії стрільби Юсуф Дікеч здивував світову спільноту своїм невимушеним підходом до змагання – стріляв навіть без спеціальних окулярів чи навушників, а в результаті здобув для Туреччини срібну медаль.

Відповідні фото та відео почали ширити в соціальній мережі.

Зокрема активно обговорювали підхід турецького стрільця до змагань у соціальній мережі Х. Користувачів шокувало те, як невимушено виглядав 51-річний представник Туреччини.

Деякі користувачі коментували: "51-річний Юсуф Дікеч приїхав до Парижа без спец окулярів, навушників, будь-якого іншого обладнання, вийшов у м'ятій футболці, в якій спав, постріляв з однією рукою в кишені, з обома відкритими очима... і забрав срібло".

Також в мережі порівнювали інших учасників змагання з тим, як себе показав Юсуф Дікеч. "... тіп з вайбом баті у відпустці приніс Туреччині срібну медаль, в той час як інші косплеїли робокопа", – коментують в Х (колишній Twitter).

Варто зазначити, що Юсуф Дікеч - турецький спортивний стрілець, який змагається у стрільбі з пістолета. Він є відставним унтер-офіцером турецької жандармерії та членом спортивного клубу Jandarma Gücü.

Він кілька разів ставав чемпіоном Туреччини і є національним рекордсменом у різних категоріях стрільби з пістолета. У 2006 році Юсуф Дікеч встановив новий світовий рекорд у стрільбі з пневматичного пістолета на 25 метрів. Також виграв бронзову медаль у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів у фіналі Кубка світу ISSF 2012 року, що відбувся в Таїланді.