RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Спорт

Новини

19 вересня

Всі новини

Найпопулярніша боксерка Олімпіади-2024 подала до суду за булінг

Олімпійська чемпіонка з боксу Іман Хеліф подала до суду проти соціальної мережі Х (колишній Twitter) на тлі скандалу під час Олімпіади-2024 в Парижі.

Про це повідомляє Variety.

Зокрема зауважується, що у скарзі спортсменки згадується письменниця Джоан Роулінг та американський бізнесмен, власник соцмережі Х Ілон Маск. Позов направили до Центру по боротьбі з розпалюванням ненависті в інтернеті при прокуратурі Парижа.

Набіль Буді, адвокат спортсменки, підтвердив виданню Variety, що і Маск, і Роулінг були згадані в тексті скарги.

У заяві, надісланій Variety, прокуратура Парижа (Національний центр боротьби з ненавистю в Інтернеті) підтвердила, що отримала скаргу, та оголосила про початок розслідування.

"13 серпня (Національний центр боротьби з ненавистю в Інтернеті) зв'язався з OCLCH (Центральним управлінням по боротьбі зі злочинами проти людяності та злочинами на ґрунті ненависті) для проведення розслідування за пунктами кіберпереслідування за ознакою статі, публічної образи за ознакою статі, публічного підбурювання до дискримінації та публічної образи за ознакою походження”, - йдеться в повідомленні.

Позов подали проти соцмережі, що, як зауважив Буді, гарантує, що "прокуратура має всю свободу дій, щоб мати можливість проводити розслідування проти всіх людей, включно з тими, хто, можливо, писав повідомлення, що розпалюють ненависть, під псевдонімами".

"Джоан Роулінг та Ілон Маск згадуються в позові, серед інших, - сказав він, додавши, що розслідування також може проводитися щодо колишнього президента США Дональда Трампа, оскільки він теж написав твіт про Хеліф. - Трамп писав у Твіттері, тож незалежно від того, згаданий він у нашому позові чи ні, він неминуче буде розглянутий як частина судового переслідування".

Нагадаємо, під час цьогорічних Олімпійських ігор в Парижі алжирська боксерка Іман Хеліф змогла вибороти золоту медаль на Олімпійських іграх. У фіналі вагової категорії до 66 кг, Хеліф здобула перемогу над китаянкою Ліу Ян завдяки одностайному рішенням суддів (5:0).