RU  UA

"Лукашенко припустився фатальної помилки": Вадим Прокоп'єв на "Апостроф TV" у Руно

Білоруський ресторатор і опозиційний громадський діяч Вадим Прокоп'єв в інтерв'ю Роксані Руно в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV" заявив, що Світлана Тіхановська не переможе на виборах 9 серпня, Лукашенко не допустить другого туру в країні, але питання виборів буде закрите, якщо на вулиці вийде 100 тисяч протестувальників.

Про Тіхановську

Прокоп'єв заявив, що Тіхановська не буде обраний 9 серпня. Вона не хотіла йти на вибори, а була змушена це зробити.

"Вона не хоче бути президентом. Вона виявилася на цьому місці абсолютно несподівано, тому що її чоловік у в'язниці, я допускаю, що навіть в карцері. Фактично вона стала народним кандидатом, який повинен оголосити наступні вільні вибори без Лукашенка. Але її не оберуть на майбутніх виборах 9 серпня. На цих виборах ми зареєструємо обман. Він вже відбувається. Для Лукашенко було фатальною помилкою залишити Тіхановську в списках. Він просто не думав, що жінки зможуть скласти йому конкуренцію", - пояснив він.

Про рейтинг Лукашенка і план на вибори

За словами опозиціонера, Лукашенко на виборах зможе максимум показати результат в 30%, але у Тіхановської буде переважна більшість.

"Лукашенко за допомогою своєї беззмінною глави ЦВК зробить підроблення. Це буде відрізнятися від інших виборів тим, що у нього взагалі немає рейтингу. За нього проголосує переважна меншість, зовсім мало людей. На попередніх виборах він міг переконати ЦВК і силовиків в тому, що у нього є більшість, приблизно 51% і завдяки цьому відбувався підроблення. на цих виборах його рейтинг якщо не 3%, то 17%. Ну максимум 30%. 7% на виборах проголосує не за кого. Переважна більшість буде у Тіхановської. Але диктатори не оголошують такий рахунок. Лукашенко міг би оголосити, що він не перемагає в першому і потрібен другий тур. Але він цим маневром не скористається. Диктатори хочуть докази народної любові і цифр їм недостатньо", - розповів Прокоп'єв.

Про те, що буде в Білорусі після 9 серпня

Прокоп'єв переконаний, що якщо на вулиці Мінська вийде 100 тисяч протестувальників, то питання з виборами буде закрите.

"Подальші дії, як я припускаю, буде опір. Мирний опір буде до провокацій. Провокації, ставлять опозицію в положення абсолютної невизначеності. Я допускаю, що провокації з боку влади можуть цей мирний опір перевести в немирний. Владі це невигідно, але у Лукашенка немає виходу. Мирним протестуючим така ситуація також невигідна. У Мінську має вийти 100 тисяч чоловік і тоді питання буде закрите. Тепер опозицією є Лукашенко і його меншість. Ці люди формально перебувають при владі, яку вони вкрали", - заявив він.