RU  UA

Лукашенко не підтримують навіть на малій батьківщині - Калиновський

Білоруський журналіст Валерій Каліновський запевнив, що Олександра Лукашенка вже не підтримують навіть на його батьківщині, а протести тривають по всій країні.

Про це він розповів в ефірі "Апостроф TV", 17 серпня.

"Я бачив звернення Тіхановскої про те, що вона хоче стати національним лідером і вважаю, що за фактом, вона вже такий і є. Перед цим вона вже заявляла, що підтримує протест, хоча була не готова їх очолити, але тепер ситуація змінилася. Адже вона знає, що люди за неї голосували, а результати підроблені. У країні триває страйк і люди вважають, що Тіхановска була обрана президентом для того, щоб організувати нові вибори", - пояснив журналіст.

"Я перебуваю на мітингу, де страйкує "цитадель пропаганди" Лукашенко. Білоруська державна телерадіокомпанія вийшла на протест. Тут працює близько 1 тис. співробітників і 600 з них вже приєдналися до протесту. Багатьох не пускають, багато звільняються так як не хочуть брехати на всю країну. 16 серпня в телевізорі по всій країні не показали жодного кадру з 220 тисячного протесту", - запевнив Калиновський.

За його словами, в Білорусі всі налаштовані на мирний протест і мирні зміни. Люди вимагають відставки Лукашенка і чесних виборів.

"У Білорусі немає Донбасу чи Криму, немає подібного регіону, де у Лукашенка була б якась підтримка. Навіть на його батьківщині немає ніяких особливих мітингів на його підтримку. Поки Лукашенко не хоче вести діалог, він продовжує заявляти, що набрав 80% голосів на виборах і є легітимним. Лукашенко каже словами Януковича: "Зупиніться". Він виглядає дуже втомленим і невпевненим людиною, яка нічого не може запропонувати своїй нації", - запевнив журналіст.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко наполягає на визнанні білорусами результатів виборів , які в країні вважають сфальсифікованими і проти яких спалахнули масові протести.