RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Росія готує військову показуху в Криму: стягнуті авіація і флот

Росія вирішила влаштувати "військові навчання" в Криму.

Про це повідомив журналістам начальник прес-служби Південного військового округу РФ Вадим Астаф'єв, передає ТАСС.

"У спільному навчанні візьмуть участь понад 1 тис. військовослужбовців об'єднання (4-ї армії ВПС і ППО - прим. ТАСС) і буде задіяно понад 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, в тому числі літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А -50, <...> надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на першому етапі ескадрильї оперативно-тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області в Крим, де протягом тижня їм треба буде проводити навчання з дивізією ППО і кораблями Чорноморського флоту.

Зокрема, ескадрильї винищувачів Су-30СМ і бомбардувальників Су-34 застосують ракети і бомби проти умовних цілей в районі полігонів Опук і Чауда.

"Льотчикам належить вразити щити-мішені, встановлені в море, і реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту. Крім того, льотний склад авіаційного з'єднання <...> в рамках вчення відпрацює складний елемент дозаправки в повітрі і проведе повітряний бій з авіаційної угрупованням умовного противника чисельністю до 30 літаків", - додав глава прес-служби округу.

Як повідомляв "Апостроф", 23 вересня кораблі МВС України пройшли під арками контрольованого Росією Керченського моста.