RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

США передали Украине боевые катера Island: опубликовано видео

На базі Берегової охорони збройних сил США у місті Балтимор відбулася церемонія вручення Україні двох катерів класу Island.

Про це написав Президент України Петро Порошенко у Facebook.

"Перші два човни класу "Island" стануть ще однією цеглиною в зміцненні військово-морського альянсу між українським та американським народами", - написав Порошенко.

Процедура передачі катерів до складу ВМС тривала впродовж чотирьох років.

Як повідомив представникам українських ЗМІ начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України Василь Радчук, катери класу Island за своїми характеристиками дозволяють здійснювати патрулювання у Чорному і Азовському морях та виконувати рейди протягом 14 днів без обмежень.

Крім того, кораблі є дуже економічними й водночас дозволяють розвивати швидкість до 29,5 вузлів (близько 55 км/год). Вони мають можливість встановлювати додаткове оснащення, яке виготовлятиметься у США і в Україні.

За планом, кораблі мають прибути до України у серпні-вересні наступного року. Для цього їх транспортуватимуть сухими доками через Атлантичний океан. Водночас, українські екіпажі мають пройти підготовку та сертифікацію управляння катерами. Навчання проходитимуть у США.

Катери передаються на безоплатній основі. Українська сторона оплачуватиме витрати щодо підготовки кораблів, навчання екіпажів, транспортування в Україну та по гарантійних зобов'язаннях.

Як повідомляв "Апостроф", в рамках надання США військової допомоги Україні пріоритетним буде озброєння для Військово-морських сил через загрозу з боку РФ в Азовському і Чорному морях.