RU  UA

Загострення на Донбасі, викрадення в Білорусі та Рош-га-Шана: головні новини 7 вересня

Нові обстріли на сході України, викрадення соратниці білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської та святкування Рош-га-Шана в умовах пандемії.

Про це та не тільки у підсумковому випуску новин на Apostrophe TV.

Загострення на Донбасі

Заанонсували початок обстрілів на сьогодні, але почали поливати вогнем українські позиції ще на вихідних і відібрали життя у українського військового. І це попри те, що ворог зобов'язувався не стріляти: на Донбасі наче перемир'я. Повне і всеосяжне. Протягом більше ніж 40 днів дії режиму тиші бойовики провокували українських військових пострілами. Тепер же у штабі ООС кажуть про загострення.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба став ініціатором переговорів з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим. За словами голови МЗС України, обстріли бойовиків - провокація та очевидні спроби зірвати режим припинення вогню.

Іудейський Новий рік: як святкуватимуть Рош-га-Шана

Цьогоріч через сплах коронавірусу до Умані на святкування Рош-га-Шана приїде значно менше людей. Місто прийме три тисячі хасидів, а це вдесятеро менше, ніж у попередні роки.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що всі паломники пройдуть тест на COVID-19. Крім того, підрозділи МВС посилять нагляд за святкуванням іудейського Нового року.

Російського опозиціонера Навального вивели з медичної коми

Лікарі німецької клініки "Шаріте" повідомили про зміни у стані російського опозиціонера Олексія Навального. Політика вивели із медичної коми.

За словами медиків, нині політик реагує на розмови, його відключили від апарату штучної вентиляції легенів. Утім, поки зарано оцінювати довгостроковий вплив отруєння на організм Навального. Експерти припускають, що опозиціонера отруїли речовиною, схожою на "Новичок".

Викрадення в Білорусі: зникла соратниця опозиціонерки Тихановської

У Білорусі невідомі викрали прибічницю головної опозиціонерки Світлани Тихановської - Марію Колесникову. Люди у балаклавах викрали жінку сьогодні у самому центрі Мінська на очах у десятків очевидців. Її посадили в автобус та відвезли в невідомому напрямку.

Крім того, зник зв'язок іще з двома членами координаційної ради. У ЄС вже засудили свавільні арешти з політичних мотивів. Зокрема, Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель назвав дії силовиків неприйнятними та закликав владу припинити залякування громадян.