RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В мережі в захваті від статті The Guardian про Путіна та Джамалу

У соціальних мережах висловили захоплення з приводу статті в британському виданні The Guardian, в якій говориться про підсумки "Євробачення-2016".

"Перша шпальта The Guardian: "Путін,ти слухаєш?", - написав у своєму Facebook український журналіст Євген Будерацький, розмістивши також фото першої сторінки газети.

"Are you listening, Putin? - з таким заголовком сьогодні вийшла британська газета The Guardian з матеріалом про перемогу Джамали... Гардіан взяли ексклюзивне інтерв'ю у переможниці по телефону, в якому вона підтвердила, що пісня стосується не тільки депортації 1944, але описує ситуацію з 2014 роком - Джамала поскаржилася, що не може повернутися на історичну батьківщину вже два роки.

"Ukraine's Jamala wins Eurovision 2016. Ukraine's Jamala wins the 2016 Eurovision Song Contest with a song about the deportation of Crimean Tatars under Josef Stalin" ("Представниця України Джамала перемогла на Євробаченні-2016 з піснею про депортацію кримських татар Йосипом Сталіним" - ред) - це вже ВВС. Не треба говорити, що європейці "ну тупыые" і не розуміють, що Сталін був лиходієм не менше Гітлера, а Путін - його явне продовження. Сьогоднішні матеріали в західних ЗМІ - явне тому підтвердження. Прямим текстом йде: Сталін депортував корінні народи Криму в 1944 році, убивши половину виселених, Путін робить в Україні те ж саме. CNN взагалі дали жару: "Anti-Russian' song wins" ("Перемогла антиросійська пісня" – ред) та портрет Джамали на всю сторінку і порівняли пісню Джамали з саундтреком до фільму "Список Шиндлера" про загиблих і врятованих в Голокост. Хлопчики та дівчатка, все дуже серйозно: весь світ бачить злодіяння російських загарбників та їх ватажка Путіна. І це - не порожні слова", - написала у своєму Facebook журналістка Олена Балаба.

Як повідомляв "Апостроф", на російському телебаченні обурюються у зв'язку з виграшем української співачки Джамали на пісенному конкурсі Євробачення-2016.