RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Польща пояснила, як Україна вступить до НАТО

Новий посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло розповів про те, яким чином Україна може стати членом НАТО.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу", відповідаючи на питання про те, які рішення можуть бути прийняті в липні у Варшаві на саміті Північноатлантичного альянсу, де відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО.

"Присутність на саміті президента Порошенка є дуже важливим сигналом для Росії, Євросоюзу, для нас усіх. Він там не буде просто так, на саміті з'являться якісь конкретні пропозиції щодо України. Звичайно, на порядку денному ще деякий час не буде питання про членство України в НАТО. Але пам'ятаймо, що є рішення про створення спільної литовсько-польсько-української бригади", - сказав дипломат.

"Польща і Литва є членами НАТО, а тому формування спільної військової формації з Україною є підготовкою України до стандартів НАТО і усвідомленням думки, що у певний день Україна може опинитися в НАТО. Зрештою, це було сказано Генсеком НАТО: двері до членства в Альянсі для України і Грузії є відкритими. Напевно, в якійсь формі це буде повторено і у Варшаві", - зазначив посол.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня до НАТО приєдналася Чорногорія. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що РФ вважає штучним втягування Чорногорії в НАТО, оскільки це відбувається без урахування думки жителів цієї держави.

Також читайте матеріал "Апостроф": Якщо НАТО захоче прийняти Україну - Росія збіситься, а Захарова станцює танець з шаблями.