RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Держдеп США назвав Україну членом НАТО

Представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер заявив, що доля України дуже турбує країни НАТО, так як Україна є членом цього військово-політичного блоку.

Про це Бейкер сказав в інтерв'ю російському TVNET.

За словами представника Держдепу, саме через це хвилювання Північноатлантичний альянс вдається до таких масштабних заходів зі збільшення обороноздатності Балтії.

Бейкер підкреслив, що нинішнє збільшення військового контингенту НАТО в країнах Балтії і паралельне збільшення російських військових підрозділів на західному кордоні РФ — не є гонкою озброєнь.

"Для початку згадаємо, де ми були два роки тому, до кризи. Тоді було партнерство між НАТО і РФ. Я не згоден, що зараз йде гонка озброєнь на кордоні з Росією. Однак те, що робить зараз НАТО - це відповідні заходи на російську агресію в Україні. Тому що ці заходи розумні, про них просили центральні і східні європейські партнери альянсу", - говорить представник Держдепу.

"Ніхто конфлікту не хоче, але все-таки конфлікт в Україні є. Україна є партнером,.. навіть не партнером, а саме членом НАТО. Все-таки ми не хочемо, щоб цей конфлікт розширювався до Прибалтики чи Польщі. І тому ми реалізуємо стратегію, яка базується на п'яти пунктах: присутність тут більшого числа американських військ, навчання і тренування з нашими партнерами, постачання військової техніки та обладнання, нарощування потенціалу наших союзників і партнерів, а також приділення більшої уваги Америки східній частині Європи", - пояснив Бейкер.

Як повідомляв "Апостроф", новий посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло розповів про те, яким чином Україна може стати членом НАТО.