RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нардеп повідомив гучну новину про "праву руку" Януковича

Народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що Інтерпол зняв червону картку з кримінального авторитета і подільника Віктора Януковича Юрія Іванющенка (Юра Єнакіївський), який тепер може вільно переміщатися по світу без ризику бути арештованим і відправленим до України.

У своєму блозі на "УП" нардеп опублікував відповідь апарату Українського бюро Інтерполу, де наводиться ця інформація.

У відповіді йдеться, що 19 квітня цього року Інтерополом було внесено зміни статусу розшуку Іванющенка з "арешт" на "встановлення місцезнаходження" у зв'язку з тим, що 8 квітня 2016 року закінчився термін дії ухвали Печерського районного суду Києва від 8 жовтня 2015-го, якою надавався дозвіл на затримання Іванющенка з метою його приведення для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Таким чином, Іванющенко може вільно подорожувати світом – він не буде затриманий, а Україна буде лише поінформована, що він перетнув такий-то кордон... Іванющенко давно намагався вийти з-під санкцій – згадайте, як ще в часи генпрокурора Яреми в 2014 році він майже миттєво отримав відповідь першого заступника генерального Миколи Герасим’юка про те, що одіозний олігарх є чистим перед законом.

Бажання Іванющенка зникнути з бази даних Інтерполу зрозуміле. Його родина мешкає в Монако, де має пентхауз та віллу неподолік у містечку Роко Брю. Крім того, син Іванющенка Арсен є співвласником нічного клубу "Твіга" у Монако", - зазначив Лещенко.

За даними журналіста, Іванющенко та його люди, домагаючись зняття його з розшуку Інтерполу, намагалися вийти на Бориса Ложкіна, Григорія Суркіса та Ігоря Кононенка.

"Хто саме "вирішив питання" для Іванющенка, може встановити лише слідство. Але є всі підстави вважати, що посередником для реалізації судового рішення судді Чауса був головний неформальний юрист президента Порошенка Олександр Грановський. Враховуючи статус Іванющенка, тільки наївна людина може повірити, що президент Порошенко був неінформований про системні намагання Юри Єнакіївського зникнути з міжнародного розшуку за допомогою президентського оточення. І, не втрутившись у це, президент Порошенко своєю бездіяльністю призвів до того, що Іванющенко отримав омріяну свободу пересування – а хтось інший поклав до сейфу чималу суму коштів", - уклав Лещенко.

Як повідомляв "Апостроф", у розслідуванні про секретні рахунки представників світової еліти фігурують соратник президента-втікача України Віктора Януковича Юрій Іванющенко та син колишнього українського прем'єра Миколи Азарова Олексій Азаров.