RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Журналіст з РФ розповів, як Євро-2016 затьмарило війну

Російський журналіст Аркадій Бабченко розповів про те, як футбольний чемпіонат Євро-2016 витіснив з інформаційного простору в Україні та в Росії війну на Донбасі.

Про це Бабченко написав на своїй сторінці у Facebook.

"А взагалі, звичайно, вражає, яка кількість людей в обох країнах, що воюють, вважають, що перемога в конкурсі пісні і танцю або програш в штурханні одинадцятьма мільйонерами м'яча ногами мають взагалі хоч якесь значення. Цей ефект сублімації, коли той чи інший стан виконавця або одинадцяти мільйонерів автоматично переноситься на всю країну і включає ефект причетності ("ми перемогли" — хто "ми", друже, ти взагалі з пивом перед телевізором сидів! або "ми програли" — блін, ці одинадцять мільйонерів, вершина досягнень хімічної промисловості в області медицини надлюдських можливостей, половина з яких взагалі іноземці, які не мають до мене абсолютно ніякого відношення. Хто "ми"? Я тут при чому взагалі?) — так от, ця сублімація, безумовно, одне з кращих досягнень в галузі управління свідомістю суспільства", — вважає журналіст.

"Тут перед темною стороною біз-індустрії можна тільки вклонитися. Змусити цілі країни витрачати неймовірні потоки грошей на смс-ки, трансляцію і випивку, а когось навіть розщедритися на кілька тисяч доларів, щоб поїхати за море і вбити або померти там від пробитої пляшкою голови, і вважати при цьому себе учасником якоїсь важливої події і важливої перемоги — це так, це вміти треба. І добре б у якій-небудь Швейцарії, де людям від нудьги реально робити нічого — у Росії і України!" — зазначає Бабченко.

"Сто п'ятдесят дегенератів на два тижні зайняли топи інформаційного простору двох країн, що воюють, обидві з яких знаходяться в точці біфуркації свого державного розвитку! Знімаю капелюха", — резюмує журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Аркадій Бабченко потішив соцмережі перенесенням нинішніх російських реалій в США.

Також Бабченко пояснив, чому Росія весь час програє.