RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Всеправославний Собор: стало відомо, чи розглянуть українське питання

Представник Константинопольської Патріархії архієпископ Тельміський Іов (Геча) заявив, що на зібранні предстоятелів православних церков на Криті не будуть розглядатись ні звернення Верховної Ради України до Святішого Патріарха Варфоломія, ні інші питання, які безпосередньо пов'язані з українським православ'ям.

Про це він сказав в інтерв'ю Синодальному інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

"Про звернення Верховної Ради України нам відомо зі ЗМІ. Коли Вселенський Патріарх отримає офіційне звернення, його будуть обговорювати через належний і офіційний процес, а саме, через Священний Синод Вселенського Патріархату, так, як це буває з кожним важливим питанням", - сказав архієпископ.

При цьому він зазначив, що про звернення Верховної ради "багато говориться в кулуарах Собору".

Відповідаючи на питання про те, чи обговорюється сьогодні на Криті тема українського православ'я, Іов зазначив: "Українське питання не на порядку денному Собору, і його не можна змінювати".

Як повідомляв "Апостроф", російський релігійний і громадський діяч, протодиякон Російської православної церкви Андрій Кураєв вважає, що Вселенський патріарх Варфоломій, швидше за все, задовольнить прохання Української православної церкви відокремитися від Московського патріархату.