RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Путіна зробили нову заяву щодо холодної війни з НАТО

У Держдумі Росії вирішили попередити НАТО про загрозу нової "холодної війни" у зв'язку з розміщенням елементів американської системи протиракетної оборони (ПРО) в країнах Східної Європи.

Відповідне звернення відноситься до парламентів країн НАТО, Сербії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Македонії, яке прийняла Держдума Росії, пише DW.

У зверненні, прийнятому в середу, 22 червня, підкреслюється, що "це небезпечна лінія, по суті спрямована не на оборону, а на розв'язання нової холодної війни".

"Будучи системами подвійного призначення, що можуть бути застосовані в наступальних цілях проти РФ при нанесенні миттєвого глобального удару", - заявили в Держдумі.

Російські депутати побачили в діях НАТО "перетворення цілого регіону сходу і південного сходу Європи в заручники такої політики, автоматично визначаючи їх як зону удару у відповідь у разі розв'язування військового конфлікту".

Також в постанові запевнили, що розміщення батальйонів НАТО в Польщі та країнах Балтії суперечить положенням Основоположного акту НАТО - Росія від 27 травня 1997 року.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс не збирається починати нову гонку озброєнь з Росією і не хоче брати участі в новій холодній війні.