RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

З'явилися фото випробувань іноземцями нового українського броньовика

Представники ВМС Індонезії здійснили вогневі випробування нової версії українського бронетранспортера БТР-4М.

Про це повідомляє Військовий информатор.

Представники Військово-Морських Сил Індонезії прибули в Україну для проведення серії оціночних випробувань новітньої версії нового українського бронетранспортера БТР-4М, який був спеціально розроблений в інтересах підрозділів морської піхоти Військово-Морських Сил Індонезії.

Нова версія бронетранспортера БТР-4М вже успішно продемонструвала потенційному замовнику хороші мореплавні характеристики під час випробувань на Салтівському водосховищі. Наступним етапом стало проведення вогневих випробуваний і підтвердження заявлених характеристик бойового модуля "Парус", встановленого на БТР-4М.

БМ-7 "Парус" — універсальний баштовий бойовий модуль українського виробництва, призначений для установки на бойові машини піхоти і бронетранспортери. Бойовий модуль БМ-7 "Парус" був розроблений ХКБМ для бронетранспортера БТР-4 і є подальшим розвитком бойового модуля "Штурм". Основними завданнями, поставленими перед розробниками, були зменшення габаритів модуля, скорочення часу заряджання стрічкового живлення гармати і збільшення її боєкомплекту.

Основним озброєнням бойового модуля БМ-7 "Парус" є 30-мм автоматична гармата ЗТМ-1 з боєкомплектом 300-350 снарядів. З гарматою спарений 7,62-мм кулемет (ПКТ або його аналог КТ-7,62 українського виробництва) з боєкомплектом 500-2000 патронів, також встановлено 30-мм автоматичний гранатомет (АГ-17 або його аналог КБА-117 українського виробництва) з боєкомплектом 29 пострілів, 130-мм ПТРК "Бар'єр" з двома ракетами і шість 81-мм пускових установок димових аерозольних гранат "Хмара".

Зазначається. що "Парус" оснащений оптико-телевізійним прицільним комплексом і панорамним приладом спостереження командира, а також системою керування вогнем "Трек-М". Маса бойового модуля (з повним боєкомплектом) становить 1720 кг.

Фото military-informant.com

Представники ВМС Індонезії залишилися задоволені проведеними випробуваннями і високо оцінили можливості нової бойової машини БТР-4М.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російське ЗМІ дало оцінку сучасному БТР-4 українського виробництва, тест-драйв якого провів особисто президент України Петро Порошенко.